اگر به دنبال این هستید تا با درمان انحراف زانو با جراحی استئوتومی آشنا و مزایا و معایب انجام این جراحی را بدانید با دکتر مهدی مویدفر در این مطلب همراه شوید.
مزایا و معایب استئوتومی زانو
از اولین مزیتهای جراحی استئوتومی زانو آن است که با حفظ آناتومی زانو، یک جراحی استئوتومی موفق میتواند نیاز به عمل جراحی تعویض مفصل زانو را تا چندین سال به تعویق بیندازد.
یکی دیگر از مزایای این عمل آن است که پس از انجام عمل استئوتومی، و طی دوران نقاهت، هیچ محدودیت فیزیکی برای بیمار ایجاد نمیشود. بیمار قادر خواهد بود به راحتی در فعالیتهای دلخواه خود شرکت کرده و حتی در ورزشهای پربرخورد نیز حاضر شود.
استئوتومی معایبی هم دارد. برای مثال بعد از انجام عمل جراحی استئوتومی، کاهش درد در مقایسه با عمل تعویض جزئی یا کلی مفصل زانو قابل پیشبینی نیست، زیرا پس از انجام عمل استئوتومی تا مدتی نمیتوان وزن روی پا گذاشت.
دوران بازتوانی و بهبودی پس از استئوتومی طولانیتر از دوران بازتوانی پس از تعویض جزئی مفصل زانو است. در برخی موارد انجام عمل استئوتومی باعث ایجاد اشکال در عمل جراحی تعویض مفصل زانو در آینده میشود.
که البته با توجه به تجربه و مهارت جراح زانو، همه این معایب و عوارض به حداقل خواهد رسید و در این صورت بهترین جراحی استئوتومی زانو انجام خواهد شد. برای انجام این عمل میتوانید به دکتر مهدی مویدفر، به عنوان یکی از بهترین جراحان زانو در اصفهان مراجعه کنید.
قبل از جراحی استئوتومی زانو
احتمالاً بیمار قبل از انجام عمل در بیمارستان بستری میشود. قبل از عمل، پزشک از گروه بیهوشی برای ارزیابی وضعیت بیمار کمک میگیرد. وی پرونده پزشکی بیمار را بررسی کرده و با متخصص بیهوشی در مورد نحوه بیهوشی مناسب شرایط بیمار مشورت خواهد کرد. بیهوشی هم میتواند عمومی (خواب در حین عمل) باشد و هم به صورت نخاعی (شما هوشیار خواهید بود اما بدن شما از کمر به پایین بیحس میشود) باشد.
درمان انحراف زانو با جراحی استئوتومی
استئوتومی گوهای بسته
در این جراحی، جراح زانو از زیر کشکک زانو یک شکاف در قسمت جلو ایجاد میکند. وی اندازه صحیح گوه را با استفاده از سیمهای کمکی تعیین مینماید. جراح زانو به کمک یک اره، امتداد سیمهای کمکی را میبرد و سپس یک قطعه گوهای شکل از استخوان را در میآورد.
وی استخوانها را کنار هم قرار داده به طوری که فضای باز شده ناشی از برش استخوان پر شود. جراح زانو یک صفحه و پیچ در محل عمل قرار داده تا استخوانها را در محل مناسب حفظ کند. این متداولترین روش عمل جراحی استئوتومی زانو میباشد و به آن استئوتومی گوهای بسته گفته میشود.
استئوتومی گوهای باز
در برخی از موارد جراحی استئوتومی زانو، به جای بستن استخوانها، لبه استخوانها باید باز شود و یک قطعه استخوان پیوندی برای پر کردن فضای باز استفاده میشود. این عمل جراحی، استئوتومی گوهای باز نامیده میشود.
پس از عمل بیمار، به اتاق ریکاوری منتقل شده و تحت نظارت دقیق قرار میگیرد تا از حالت بیهوشی خارج گردد و پس از آن دربیمارستان به بخش منتقل خواهد شد.
با پیشرفت علم پزشکی در همه نقاط دنیا، به ویژه در ایران اقدامات تشخیصی و جراحی فراوانی در زمینههای گوناگون ابداع گردیده است. برای انجام بهترین آرتروسکوپی در اصفهان با مراجعه به مطب دکتر مهدی مویدفر به عنوان جراح زانو، از امکانات درمانی این روش بهرهمند شوید.