در این مطلب دکتر مهدی مویدفر در رابطه با درمان قفل شدن زانو صحبت خواهد کرد. پس اگر مایل هستید تا انتها همراهیمان کنید.

قفل شدگی کاذب

اگر به اندازه کافی درد شدید باشد یا موجب تورم شدیدی شده باشد می‌تواند مانع از حرکات زانو گردد که این درد زیاد با ایجاد اسپاسم عضلات باعث محدودیت حرکات زانو می‌شود. این اسپاسم به دلیل مکانیسم دفاعی است که بدن به دلیل جلوگیری از آسیب بیشتر هنگام درد و مشکل زانو ایجاد می‌کند.

تفاوت اصلی این عارضه با قفل کردن یا قفل شدگی واقعی این است که در این نوع عارضه، هیچ چیزی داخل زانو گیر نکرده است و تفاوت دیگر این است که در قفل کردن یا قفل شدگی واقعی، زانو قادر به صاف شدن نیست ولی در قفل شدگی کاذب، زانو نه صاف و نه خم می‌گردد.

علل شایع

تورم و افزایش مایع داخل مفصلی زانو که منجر به اشکال در خم و صاف شدن زانو می‌گردد.

التهاب زانو به علت درد موجب کاهش حرکات زانو می‌گردد. شایع‌ترین علت‌های آن بیماری روماتیسم و نقرس است.

اختلال در مسیر حرکت کشکک نیز ممکن است منجر به قفل کردن کاذب زانوشود که به آن maltracking کشکک گفته می‌شود.

آسیب‌های زانو نیز به دلیل اسپاسم یا گرفتگی عضلات و همچنین صدمه به عناصر داخلی زانو ممکن است منجر به قفل شدگی کاذب زانو شود.

درمان قفل شدن زانو

برای درمان این عارضه اگر قطعه‌ای داخل زانو گیر کرده است باید توسط آرتروسکوپی این قطعه خارج گردد و اگر این گیرکردن ناشی از پارگی دسته سطلی مینیسک باشد و زمان زیادی از آن نگذشته باشد و بافت مینیسک سالم مانده باشد مینیسک پاره شده را باید ترمیم نمود.

ادامه مطلب  معایب و مزایای جراحی تعویض مفصل زانو

در موارد این مورد کاهش درد به بهبود قفل شدگی کمک می‌کند که با توجه به بررسی پزشک جراح زانو و انجام اقدامات، علت آن تشخیص داده شده و مشکل برطرف می‌گردد. درمان اولیه استفاده از درمان با یخ، استفاده از داروهای ضد درد و ضد التهابی و بی‌حرکتی زانو است.

درمان قفل شدن زانو

کج شدن زانو، موجب بدفرم شدن بدن می‌شود. اصلاح این بدفرمی توسط دکتر مهدی مویدفر به عنوان یکی از بهترین جراحان زانو در اصفهان، انجام می‌شود.

4.5/5 (2 دیدگاه ها)